ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΊΑ ΜΑΡΜΆΡΟΥ
17705
single,single-post,postid-17705,single-format-link,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

Η F.H.L. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Η F.H.L. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Πηγή:  https://www.stonenews.gr/5551-2/

Στα πλαίσια της ανακήρυξης του 2017 ως έτους υγιεινής και ασφάλειας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Δράμας, σεμινάριο με θέμα: “Η χρήση της συρματοκοπής στα λατομεία Μαρμάρου”.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου το σεμινάριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, τεχνικοί ασφαλείας, εργοδηγοί, επιστάτες, συρματοκόπτες των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης.

Το παρών έδωσαν επίσης στελέχη από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Αργύρης και ο αντιδήμαρχος κ. Σολάκης Άγγελος.


StoneNews.gr Photo: Σ. Βέργος

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλητή τον κ. Χρήστο Γράβαλο, Τεχνικό Ασφαλείας της FHL Κυριακίδης Group, ο οποίος κάνοντας μία ιστορική αναδρομή παρουσίασε τη χρήση και τα πεδία εφαρμογής των συρματοκοπών στα λατομεία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ιωσήφ Πιταροκοίλης, Τεχνικός Ασφαλείας FHL Κυριακίδης Group, ο οποίος έκανε μία περιγραφή των μηχανημάτων, των τύπων και των νέων τάσεων στις συρματοκοπές.

Ο κ. Δευκαλίων Παπαδόπουλος, Επιβλέπον Μηχανικός Λατομείου Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., παρουσίασε τους κινδύνους από τη χρήση των συρματοκοπών.

Ακολούθησε ο κ. Κωνσταντίνος Γρηγορόγλου, Μηχανικός Μεταλλείων της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία των ατυχημάτων στα λατομεία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ατυχήματα που αφορούν τη χρήση της συρματοκοπής και τα ατυχήματα που γίνονται κατά την κοπή και τον ορθογωνισμό των όγκων παρουσιάζοντας και αναλύοντας περιπτώσεις ατυχημάτων.

Ο κ. Λευτέρης Καζατσανίδης, Διευθυντής Εξόρυξης της εταιρείας Παυλίδης Α.Ε., αναφέρθηκε στα προτεινόμενα μέτρα ασφαλείας και την αντιμετώπιση των κινδύνων κάνοντας μία αναλυτική παρουσίαση της ορθής λειτουργίας στους χώρους εργασίας των λατομείων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Χαράλαμπος Αλμπανόπουλος, Διευθυντής Λατομείων της εταιρείας Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., ο οποίος μίλησε για τους κανονισμούς των συρματοκοπών και την επίβλεψη των εφαρμογών τους. Τέλος, ο κ. Αλμπανόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις επικείμενες δράσεις του Συνδέσμου που εντάσσονται στα πλαίσια του έτους υγιεινής και ασφάλειας.

Οι ομιλίες των συμμετεχόντων του σεμιναρίου θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Κλείνοντας να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης.


Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαξεβανάκης και ο κ. Χαράλαμπος Αλμπανόπουλος StoneNews.gr Photo: Σ Βέργος

Ο κ. Κωνσταντίνος Γρηγορόγλου StoneNews.gr Photo: Σ. Βέργος

Χειραψία του κ. Ηλία Κυριακίδη με τον κ. Κωνσταντίνο Γρηγορόγλου StoneNews.gr Photo: Σ. Βέργος