Λευκό Μάρμαρο Sivec

Sivec® είναι η εμπορική ονομασία και το εμπορικό σήμα για ένα λεπτόκοκκο λευκό δολομιτικό μάρμαρο, που εξορύσσεται στην περιοχή του Πρίλεπ στην ΠΓΔΜ. Οι λεπτοί του κόκκοι το καθιστούν ιδανικό για γλυπτική και αρχιτεκτονικές εφαρμογές.
Αυτό το εκπληκτικό λευκό μάρμαρο είναι ένα διάσημο υλικό που είναι γνωστό από την αρχαιότητα και εκτιμάται ότι 1.200.000 m3 είχαν ανασκαφεί μέχρι τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Ο ιστορικός Αυρήλιος Ρεμνάτος αναφέρει το 149 π.Χ., στην πραγματεία του «Διαδρομή της Μπορντό» τη μεγάλη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, αφού έγινε ρωμαϊκή επαρχία.
Τα κοιτάσματα μαρμάρου της περιοχής είναι ευρέως γνωστά και είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο (απαιτούνται περισσότερες από 12 ώρες μόνο για να περπατήσετε περιμετρικά το συγκρότημα του λατομείου). Η λευκότητα του μαρμάρου, η ομοιογενής μορφή και η δομή με μικρο-κόκκους έχουν δημιουργήσει υψηλή ζήτηση για το μάρμαρο Sivec® στη διεθνή αγορά. Στις μέρες μας, το μάρμαρο Sivec® έχει επιλεγεί για να δώσει τη χαρακτηριστική, αποκλειστική λευκή όψη σε πολλά μεγάλα γνωστά έργα συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, παλατιών, εμπορικών κτιρίων, όπως το Μεγάλο Τζαμί του ΆμπουΝτάμπι, το Εθνικό Κοινοβούλιο του Ουζμπεκιστάν για να αναφέρουμε μόνο μερικά από αυτά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Apparent Specific Weight
2770 Kg/m3
Absorption Coefficiet
0.23 wt%
Compression Strength
990 Kg/cm2
Modulus of Rupture
132 Kg/cm2
Abrasion Resistance (after 1000 m)
6.58 mm
Microhardness Knoop
321.6 Kg/mm2
Calcite (%)
8
Dolomite (%)
90
Quartz (%)
2

Δείτε αναλυτικά τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά