Μάρμαρο Θάσος

Το Μάρμαρο Θάσου (Thassos Snow White), το οποίο εξορύσσεται στο ομώνυμο νησί της Βόρειας Ελλάδας, είναι γνωστό ανά τους αιώνες παγκοσμίως για την αμιγή λαμπερή λευκότητα και την εξαιρετική κομψότητα του, παρέχοντας απόλυτη πολυτέλεια σε πολλά αναγνωρισμένου κύρους έργα. Όντας μάρμαρο κρυσταλλικού δολομίτη, παρέχει μεγαλύτερη αντανάκλαση του ηλιακού φωτός συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο λευκό μάρμαρο παγκοσμίως, κρατώντας δροσερή θερμοκρασία για παρατεταμένη χρονική περίοδο, καθιστώντας το ιδανικό για ορθομαρμάρωση σε θερμότερες περιοχές.
Ο Όμιλος F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ κατέχει 3 λατομεία στο νησί της Θάσου στην Ελλάδα, σε δύο από αυτά εξορύσσεται το FHL THASSOS SNOW-WHITE και στο άλλο το FHL ΠΡΙΝΟΣ. Και τα 3 βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, στην περιοχή Βλαχούδι.
Το μάρμαρο SNOW-WHITE έχει μια διακεκριμένη λαμπερή λευκότητα, χωρίς κρυστάλλους. Το Θασίτικο μάρμαρο είναι σε γενικές γραμμές πολύ σκληρό και δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα γυαλίσματος «καθρέφτης». Σε συνδυασμό με την τεράστια εκσκαφιστική δυνατότητα από τουλάχιστον 18.000 m3 ετησίως, το καθιστά ιδανικό για κάθε έργο μεγάλης κλίμακας. Ξεκινώντας από το 2015 και εδώ την εκσκαφή σήραγγας, υπόσχεται μια εκθετική αύξηση της παραγωγής.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά