Μάρμαρο Πρίνος

Το Μάρμαρο Πρίνος, εξορύσσεται στο ομώνυμο νησί της Βόρειας Ελλάδας, από το ίδιο κοίτασμα με το παγκοσμίως γνωστό μάρμαρο Thassos SNOW-WHITE. Το Θασίτικο μάρμαρο είναι γνωστό ανά τους αιώνες παγκοσμίως για την αμιγή λαμπερή λευκότητα του και την εξαιρετική κομψότητα του, παρέχοντας απόλυτη πολυτέλεια σε πολλά αναγνωρισμένου κύρους έργα. Όντας μάρμαρο κρυσταλλικού δολομίτη, παρέχει μεγαλύτερη αντανάκλαση του ηλιακού φωτός συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο λευκό μάρμαρο παγκοσμίως, κρατώντας δροσερή θερμοκρασία για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, καθιστώντας το ιδανικό για ορθομαρμάρωση σε θερμότερες περιοχές.
Ο Όμιλος F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ κατέχει 3 λατομεία στο νησί της Θάσου στην Ελλάδα σε ένα από αυτά εξορύσσεται το FHL ΠΡΙΝΟΣ – ΘΑΣΟΣ. Και τα 3 βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, στην περιοχή Βλαχούδι.
Εξορύσσεται από το ίδιο κοίτασμα με το μάρμαρο Thassos SNOW-WHITE ποικίλλει μόνο η μέθοδος κοπής τους, διατηρώντας όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά του ίδιου του μαρμάρου ανέγγιχτα. Το μάρμαρο ΠΡΙΝΟΣ δίνει τρυφερές, γκρι κρυσταλλικές φλέβες στο λαμπερό λευκό φόντο του. Το θασίτικο μάρμαρο είναι σε γενικές γραμμές πολύ σκληρό και δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα γυαλίσματος «καθρέφτης». Σε συνδυασμό με την τεράστια εκσκαφιστική δυνατότητα από τουλάχιστον 18.000 m3 ετησίως, το καθιστά ιδανικό για κάθε έργο μεγάλης κλίμακας. Ξεκινώντας από το 2015 και εδώ την εκσκαφή σήραγγας, υπόσχεται μια εκθετική αύξηση της παραγωγής.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά